G.News

Останні новини України та Світу

Mundo Deportivo: Довбик не хоче у Челсі. Лондонці не борються за титул і не гратимуть у ЛЧ

Європейські ЗМІ останнім часом почали писати про інтерес лондонського “Челсі” до українського форварда “Жирони” Артема Довбика.

Втім, за даними іспанського видання Mundo Deportivo, варіант такого переходу є малоймовірним. І насамперед через небажання самого українця переходити до “Челсі”.

Читайте такожThe Sun: Довбик зацікавив Челсі. Почеттіно дуже подобається профайл гравця

Джерело пише про те, що сам футболіст розуміє, що “Челсі” зараз не є “топ-клубом” за спортивними показниками.

  • Більше новин зі світу футболу читайте в режимі Live у Telegram UA-Football

Артем точно не покине “Жирону” взимку, оскільки готовий разом із командою боротися за титул чемпіона Іспанії.

Влітку ж українець розглядатиме варіанти з командами, які боротимуться за титул у своїх країнах, а також гратимуть у Лізі чемпіонів. І оскільки лондонці точно не проб’ються до зони ЛЧ в Англії, перехід українця до “пенсіонерів” практично виключений.

У разі ж, якщо влітку для Довбика не буде знайдено варіант із топовим клубом, українець залишиться у “Жироні”, яка наступного сезону точно гратиме у ЛЧ.

Нагадаємо, що “Челсі” зараз йде на 10-му місці в турнірній таблиці АПЛ. “Жирона”, у свою чергу, ділить 1-2 місця у таблиці чемпіонату Іспанії з “Реалом”.

На щастя для фанатів “Жирони” і Артема Довбика, його перехід до “Челсі” може залишитися лише уявою. Згідно з іспанським джерелом Mundo Deportivo, сам українець не проявляє бажання переходити до “турків”. Це може бути зумовлено тим, що “Челсі” наразі не є “топ-клубом” за спортивними показниками.

Артем Довбик вирішив залишитися у “Жироні” на поточний сезон, адже вони є серйозним конкурентом в боротьбі за чемпіонство в Іспанії. Ймовірно, українець прагне звести з цим клубом успішну історію, тому не готовий відступати.

Однак, це не означає, що Довбик усувається з ринку трансферів. Влітку, він буде розглядати пропозиції від команд, які боряться за титул своїх країн або грають в Лізі чемпіонів. Зважаючи на те, що “Челсі” не має шансів потрапити до зони ЛЧ в Англії, перехід українця до “пенсіонерів” практично виключений.

Якщо влітку Довбик не отримає пропозицію від топового клубу, то в його інтересах залишитися у “Жироні”, яка наступного сезону гратиме у Лізі чемпіонів. Це може бути вигідно для його розвитку як гравця, а також для українського футболу, оскільки це стане знаковим подією.

Варто зазначити, що “Челсі” зараз знаходиться на 10-му місці в турнірній таблиці АПЛ, що є далеко від того, щоб бути справжнім “топ-клубом”. З іншого боку, “Жирона” ділить 1-2 місце в чемпіонаті Іспанії з “Реалом”. Таким чином, Артем Довбик бере до уваги ці фактори під час прийняття рішення про своє майбутнє.

Джерело: ua-football.com