G.News

Останні новини України та Світу

ФОТО. 85 років тому народився Лобановський. Динамо вшанувало пам’ять Метра

Кожного року 6 січня вболівальники київського «Динамо» згадують Валерія Васильовича Лобановського, який народився цього морозного зимового дня 85 років тому.

Традиційно рідні та близькі Метра, його однодумці та колеги, вихованці та прості вболівальники збираються біля могили Героя України на Байковому кладовищі та біля пам’ятника Великому Тренеру біля стадіону, що носить його ім’я.

«Кожного разу приходжу на Байкове кладовище та до пам’ятника біля стадіону з однією думкою – що батько та мати поруч зі мною й у всьому мені допомагають. Особливо в цей час. Приємно, що пам’ять про батька продовжує жити в серцях багатьох людей», – говорить донька тренера Світлана Лобановська.

Також до пам’ятника Метру приходять і вихованці ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського. Важливо, що діти знають історію великого клубу та біографії знакових особистостей в динамівській історії.

«Дуже добре, що навіть через стільки років люди пам’ятають Валерія Васильовича. Бачимо багато дітей, що також дуже важливо – вони виростуть, і будуть передавати своїм дітям. Те, що зробив Лобановський, у нинішні часи, особливо з усіма подіями, що відбуваються, буде дуже важко повторити.

Він випередив час, зробив те, що не вдавалося нікому в колишньому Радянському Союзі. Він був не просто тренером, а й педагогом, психологом. На його прикладі виросли багато поколінь хороших тренерів, футболістів», – згадує легендарний футболіст та тренер «Динамо» Леонід Буряк.

Недарма на могилі Валерія Лобановського написані слова «Ми живі, доки про нас пам’ятають», а на його пам’ятнику біля стадіону викарбувані слова знаменитої пісні «… А ми згадуємо, люблячи». Пам’ять про Метра житиме ще багато-багато років, як він свого часу зі своїм баченням гри мільйонів на багато років випередив тодішній футбол.

ФОТО. 85 років тому народився Лобановський. Динамо вшанувало пам’ять Метра

Вічна пам’ять Валерію Васильовичу Лобановському

Кожного року 6 січня вболівальники київського «Динамо» згадують та вшановують пам’ять великого тренера Валерія Васильовича Лобановського, який народився цього дня 85 років тому. Рідні, близькі, колеги та фанати збираються біля могили Героя України на Байковому кладовищі та біля пам’ятника Великому Тренеру, що знаходиться біля стадіону, названого на честь Лобановського.

Світлана Лобановська, донька тренера, зазначає, що приходячи до Байкового кладовища та пам’ятника батькові, вона відчуває, що він все ще поруч з нею і завжди допомагає: «Приємно, що пам’ять про батька продовжує жити в серцях багатьох людей».

Несамовиту популярність Лобановського серед фанатів «Динамо» підтверджує й те, що його пам’ятник відвідують не лише родичі та близькі, але й вихованці ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського. Важливо, що молоді люди знають та поважають історію клубу та біографію його видатного тренера.

Легендарний футболіст та тренер «Динамо» Леонід Буряк наголошує на тому, що досягнення Валерія Лобановського були унікальними для свого часу, і їх повторити стає все складніше. Лобановський випередив свій час, був не тільки тренером, а й педагогом та психологом, на його прикладі виросло багато поколінь успішних тренерів та футболістів.

Пам’ять про Метра живе завдяки тим, хто його пам’ятає. Це втілено в надписі на його могилі: «Ми живі, доки про нас пам’ятають». Слова знаменитої пісні «… А ми згадуємо, люблячи» на пам’ятнику Лобановському є ще одним свідченням його величі та невмирущості.

Джерело: sport.ua