G.News

Останні новини України та Світу

Понад 32 млн тонн агропродукції експортовано через “Шляхи солідарності”

Фото: kapitalist.tv

Україна експортувала через “Шляхи солідарності” понад 32 мільйони тонн агропродукції

Заступник міністра агрополітики підкреслив, що завдяки спільним зусиллям ЄС і сусідніх держав вдалося досягти великого логістичного успіху.

З квітня 2022 року по березень 2023 року через “Шляхи солідарності” Україна експортувала понад 32 млн т зернових та олійних культур. Про це під час засідання аграрного комітету Європейського парламенту в Брюсселі повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич, пише пресслужба Мінагрополітики.

Дмитрасевич підкреслив, що завдяки спільним зусиллям ЄС і сусідніх держав вдалося досягти великого логістичного успіху.

“Ми розуміємо, що за останній рік велике навантаження від експорту української сільськогосподарської продукції вплинуло і на наших західних сусідів. Для нас дуже важливо, щоб і фермери сусідніх країн продовжували працювати в комфортних умовах, наскільки це можливо, але слід розуміти, що така ситуація має і позитивний вплив на їхні ринки”, – додав заступник міністра.

Дмитрасевич вважає, що внаслідок збільшення експорту українського збіжжя ціна на зернові на ринках інших країн стала конкурентнішою, там створено більше робочих місць і зросла кількість сплачених податків.

“Ми вважаємо, що переговори з нашими країнами-сусідами, нашими друзями, які надають нам неймовірну підтримку, – це основний шлях для компромісних рішень”, – сказав Дмитрасевич.

Раніше повіломлялся, що в Росії придумали причину для припинення зернової угоди.

Нагадаємо, в ОП пояснили, як продовжити зернову угоду.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: ua.korrespondent.net