G.News

Останні новини України та Світу

Дмитро ПІДРУЧНИЙ: «Умови в Оберхофі – жах. Не рівень Кубка світу»

Капітан збірної України з біатлону Дмитро Підручний поділився враженнями від спринту на етапі Кубка світу в Оберхофі (34-те місце):

– Дмитре, ви сьогодні показали найкращу в команді швидкість. Наскільки важко працювати на такій, м’яко кажучи, не зовсім зимовій трасі? Як відчували себе на дистанції після новорічної перерви?
– Траса дійсно зовсім не рівня етапу Кубку світу і це сумно, що з року в рік ті ж самі умови, а цього року – це просто жах. Траса дуже брудна, багато каміння, ще й по ходу гонки вона швидко розбивається. Звичайно, що задоволення від гонки на ній не особливо отримуєш, але діватися немає куди, мусиш змагатися, та й всі в однакових умовах.

Хотілося б, щоб траса була б у більш гарному стані. Після перерви я почуваю себе, в принципі, нормально, можу змагатися, бігти. Особливих зауважень немає. Я б сказав, що сьогодні на дистанції був не надто швидким. Не знаю, з чим це пов’язано, можливо, через перерву, треба трошки знов змагальної практики.

– На такій трасі, як сьогодні працювали лижі, чи впорався наш сервіс?
– Так, лижі працювали задовільно, нарікань жодних немає. Лижі їхали на рівні тих, з ким довелося змагатися на трасі.

– Багато критичних зауважень лунає останні роки щодо підготовки етапу у Оберхофі через погодні умови. Як вважаєте, чи варто і надалі тут проводити етапи КС?
– Вже не перший рік спортсмени жаліються на це. І, можливо, треба й перенести цей етап саме у цей час на інше місце, з більш сприятливими умовами, де і погода краще, і снігу вистачає. Та, як бачимо, цього не роблять, бо цей етап проходить на новорічні свята, думаю, що він дуже прибутковий у плані вболівальників і реклами. Через це, напевно, німці не хочуть його віддавати, але, звичайно, хотілося б змагатися у кращих умовах.

Критичні умови на трасі Кубка світу в Оберхофі: Деякі роздуми та перспективи

Стаття стосується не тільки гонки на Кубок світу з біатлону, а й загальних умов спортивних заходів, особливо зимових видів спорту. Дмитро Підручний, капітан збірної України з біатлону, висловлює свої занепокоєння станом траси в Оберхофі та пропонує ряд можливих рішень.

У своїх коментарях Підручний зазначає, що траса у поганому стані з року в рік, що впливає на задоволення від гонки та спортивні результати. Важко прогнозувати дальшу розвитку подій, проте це може привести до того, що облаштування трас не вистачатиме у майбутньому для проведення етапу Кубка світу за таких умов.

Саме протистояння між бажанням рекламувати святковий сезон та недоліками самої траси впливає на можливість перенесення цього етапу у більш сприятливе місце. Зважаючи на зростаючу кількість критичних зауважень спортсменів та коментарів експертів, можливо, найкращим вирішенням буде пошук нових місць для проведення змагань, де і погода сприятиме, і снігу буде вистачати.

Це може бути складне рішення для організаторів, особливо щодо всього фінансового та медійного аспекту. Можливо, поступове оновлення трас та системи підготовки можуть дати позитивні результати, що забезпечать сприятливі умови для гонок. Загалом, необхідно брати до уваги думку і зауваження спортсменів, а також спрямовувати зусилля на поліпшення умов проведення змагань, створюючи найкращі умови для всіх учасників.

Джерело: sport.ua