G.News

Останні новини України та Світу

Скарлетт Йоханссон звернулася до суду щодо програми ШІ

Програма штучного інтелекту без дозволу використала ім’я та зображення американської акторки Скарлетт Йохансон в онлайн-рекламі. Згідно зі звітом Variety, 22-секундне відео зі знаменитістю було опубліковане на платформі X.

Рекламу створила програма під назвою Lisa AI: 90’s Yearbook & Avatar. Після публікації ролика 28 жовтня, акторка подала до суду позов проти програми штучного інтелекту.

Адвокат Скарлетт Йохансон, Кевін Йорн, заявив: “Ми не сприймаємо ці речі легковажно. Згідно з нашим звичайним курсом дій за цих обставин, ми будемо розглядати це за допомогою всіх засобів правового захисту, які у нас будуть”.

Цікаво, що актор Том Хенкс також розповів про рекламний ролик на тематику стоматології, в якому без його дозволу використали його зображення, створене штучним інтелектом.

Заголовок: Програма штучного інтелекту використала ім’я та зображення Скарлетт Йохансон без дозволу у рекламі

Цитата автора сайту: “Ми не сприймаємо ці речі легковажно. Згідно з нашим звичайним курсом дій за цих обставин, ми будемо розглядати це за допомогою всіх засобів правового захисту, які у нас будуть”.

Висновок автора сайту: Рекламна програма штучного інтелекту без дозволу використала ім’я та зображення Скарлетт Йохансон, що викликало негативну реакцію акторки. Вона вирішила подати до суду позов проти програми ШІ, адвокат акторки заявив про намір використати всі доступні засоби правового захисту.

Джерело: zaborona.com