G.News

Останні новини України та Світу

Під час повітряних тривог українцям дозволили перебувати в укриттях з домашніми тваринами

В Україні, згідно з повідомленням Департаменту комунікації МВС України, власникам тварин офіційно дозволено брати своїх домашніх улюбленців до укриттів під час повітряних тривог. Однак, це можливо лише за умови, що власники забезпечать безпеку для усіх оточуючих та майна. Стаття також нагадує, що власникам домашніх тварин необхідно дотримуватися певних обов’язків, включаючи постійний нагляд за твариною та забезпечення необхідних умов для її життя. Крім того, ті тварини, які можуть бути небезпечними для людини, повинні бути на повідку, а собаки небезпечних порід – у наморднику. Крім того, стаття нагадує, що в Україні запроваджують Єдиний державний реєстр домашніх тварин, що міститиме інформацію про кількість тварин, їх вакцинацію та власників. Коротко описані також деякі приклади з життя житомирян, які проявляють любов до своїх домашніх тварин і забезпечують їх комфорт та безпеку.

В Україні офіційно дозволили перебувати в укриттях з домашніми тваринами.

Про це 26 січня інформує Департамент комунікації МВС України.

«Відтепер в Україні дозволено брати домашніх улюбленців до об’єктів цивільного захисту під час повітряної тривоги. Це можливо за умови, якщо власники тварин забезпечать безпеку оточуючих та майна», – йдеться у повідомленні.

Також власник зобов’язаний:

  • здійснювати постійний нагляд за твариною;
  • забезпечити необхідні умови, що відповідають біологічним, видовим та індивідуальним особливостям домашньої тварини;
  • дотримуватися санітарно-гігієнічних вимог і ветеринарних норм.

Домашні тварини, які можуть становити небезпеку для життя чи здоров’я людини, мають бути на повідку. Собаки, породи яких належать до переліку небезпечних, обов’язково мають бути у намордниках.

Нагадаємо, 3 листопада пресслужба Міністерства цифрової трансформації України інформувала, що Уряд ухвалив постанову про запуск Єдиного державного реєстру домашніх тварин — собак та котів. У ньому міститиметься інформація про кількість тварин в Україні, наявність вакцинації, дані ветеринарного паспорта та інформація про власника чи утримувача.

Як повідомляв Житомир.info, у січня 2023 року журналісти показали у фоторепортажі, як житомиряни вигулюють своїх улюбленців взимку. Одна з господинь розповіла, що плете власноруч светри для себе та свого песика, щоб взимку було не лише тепло, але й гарно. А інший чоловік поділився, що купує для своєї улюблениці вживаний дитячий одяг, адже, на його думку, так і економніше, і екологічніше, і практичніше.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram

Джерело: zhitomir.info