G.News

Останні новини України та Світу

У Харкові зафіксовано найтривалішу з початку війни повітряну тривогу

У часи війни, коли нічого не можна вважати за встановлене і на Харківщині міжвоєнного періоду майже не залишилося, мешканці міста зіткнулися з новим антирекордом – найдовшою за всю війну повітряною тривогою, яка тривала понад 16 годин. Атаки російських військ на Харківщину, які розпочалися 10 травня 2024 року, накладають великий вплив на життя місцевих мешканців. Російським вдалося проникнути на першу лінію оборони, але на деяких напрямках їх просування було зупинено. У цій статті будуть оглянуті останні новини з Харківщини, деталі атак та їх наслідки для місцевого населення.

Про це розповіла кореспондентка 24 Каналу з Харкова Анна Черненко, додавши, що Новобаварський, Немишлянський та Основ’янський райони були мішенями росіян, але ні поранених, ні жертв немає. Удари прийшлися по відкритій території, однак в житлових будинках пошкоджені двері, дахи, стіни, а на вулицях – асфальтне покриття та певні комунікації.

Дивіться також Найглибше просування ворога – 10 кілометрів: Сили оборони стабілізували ситуацію на Харківщині

Новий антирекорд

Харків переживав атаки з 23 години до 1 години ночі. Під час атаки безпілотниками лише райони, по яких били, їх чули, решті міста довелося реагувати на повідомлення з соцмереж. Однак коли по Немишлянському району був завданий удар ракетою С-300, це чув весь Харків.

Тим часом у Харкові встановили новий антирекорд – найдовша за всю війну повітряна тривога, яка тривала 16 годин і 33 хвилини. Сирени в регіоні сповістили про загрозу ще о 8:15 ранку 16 травня, а відбій пролунав лише о 00:48 17 травня. До цього антирекорд становив 13 годин.

Доволі складно жити в умовах такої довготривалої повітряної тривоги: не працюють банківські установи, адмін та соцустанови. Вчорашнє життя трохи завмерло,
– зауважила кореспондентка.

Ситуація на Харківщині: останні новини

  • Окупанти 10 травня 2024 року почали наступальну операцію на Харківщині. Такі дії не стали несподіванкою, адже про плани ворога було відомо.
  • Російським військовим вдалося перетнути кордон через брак систем ППО в українських захисників. На ситуацію на полі бою також вплинула й кількамісячна пауза в ухваленні підтримки від партнерів.
  • Президент України Володимир Зеленський наголосив, що ворог дійшов до першої лінії оборони, де нині й зупинився. Складність полягає у тому, що ця лінія розташована безпосередньо на кордоні між Росією та Україною, де будувати бетонні фортифікації небезпечно для життя.
  • Втім, Зеленський зауважив, що за час наступу росіян на півночі Харківщини найглибша точка іх просування – 10 кілометрів, а на деяких напрямках ворог зовсім не просунувся.

Джерело: 24tv.ua