G.News

Останні новини України та Світу

Шквали, грози і град: якою буде погода в Тернополі та області – 20 хвилин

На Тернопільщині оголосили штормове попередження.

Прогноз погоди на найближчі дні повідомили в Тернопільському обласному центрі з гідрометеорології.

24 травня. Мінлива хмарність. Вночі без опадів. Вдень місцями невеликі короткочасні дощі, грози, подекуди град. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с, вдень в окремих районах шквали 15 – 20 м/с. Температура по області вночі 10 – 15° тепла, вдень 23 – 28° тепла. Температура по м. Тернополю 12 – 14° тепла, вдень 26 – 28° тепла.

Попередження про небезпечні метеорологічні явища І рівня небезпечності

Відео дня

Область: 24 травня вдень місцями грози, в окремих районах шквали 15 – 20 м/с, подекуди град.

Місто: 24 травня вдень гроза, шквал 15 – 20 м/с, град.

Можливо, це зображення (текст «ПОПЕРЕДЖЕННЯ ΠΡО НЕБЕЗПЕЧН! ΜΕТΕΟΡΟЛОΓΙЧΗΙ ЯВИЩА MeteoTernopil tcgm_1911 tcgm_1911 _1911 Терноп.льський обласний центр 3 гдрометеоролог meteo.gov.ua Отербльова терноп.льська область Терноп.ль та Гроза та пориви BiTpy 15-20 м/с 24 травня вдень м.сцями грози, в окремих районах шквали 15 20 м/с, подекуди град. I рвень небезпечностί, жовтий»)

25 травня: Мінлива хмарність. Вночі без істотних опадів. Вдень невеликі короткочасні дощі, грози. Вітер південно-східний , 9 – 14 м/с. Температура вночі 11 – 16° тепла, вдень 22 – 27° тепла.

26 травня: Мінлива хмарність. Без істотних опадів. Вітер південно-східний , 5 – 10 м/с. Температура вночі 9 – 14° тепла, вдень 23 – 28° тепла.

На зображенні може бути: 1 особа та текст «ПРОГНОЗ по Терноп.льщи 24 26 травня Тернопильський обласний центр 3 гίдрометеоролог meteo.gov.ua»

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про температурні рекорди на Тернопільщині у квітні.

 

Читайте також:

У Тернополі зафіксували новий температурний рекорд

Від -11 до +30: яким був квітень на Тернопільщині за останні 20 років

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

На Тернопільщині прогнозують нестабільну погоду на найближчі дні. 24 травня очікується мінлива хмарність, без опадів вночі, але можливі невеликі короткочасні дощі та грози вдень. Також, подекуди можливо падіння граду. Вітер буде південно-східним зі швидкістю 7–12 м/с, а вдень в окремих районах очікуються шквали зі швидкістю до 15–20 м/с. Температура вночі очікується від 10 до 15° тепла, а вдень вона підніметься від 23 до 28° тепла. В місті Тернополі вночі температура становитиме 12–14° тепла, а вдень вона підніметься від 26 до 28° тепла.

Прогноз на 25 травня показує мінливу хмарність та без істотних опадів вночі. Вдень можливі невеликі короткочасні дощі та грози. Вітер в цей день буде південно-східним зі швидкістю 9–14 м/с. Температура вночі очікується від 11 до 16° тепла, а вдень вона підніметься від 22 до 27° тепла.

Прогноз на 26 травня показує мінливу хмарність без істотних опадів. Вітер буде південно-східним зі швидкістю 5–10 м/с. Температура вночі очікується від 9 до 14° тепла, а вдень вона підніметься від 23 до 28° тепла.

Зважаючи на ці прогнози, можна зробити висновок, що погодні умови на Тернопільщині будуть нестабільними та змінливими протягом найближчих днів. Зокрема, очікується поява дощів, гроз та можливого граду. Водночас, температура повітря буде досить комфортною для цього періоду, коливаючись між 10 та 28° тепла.

Така погода може вплинути на активність людей на вулиці та планування відпочинку. На фоні поступового зниження карантинних обмежень, цей прогноз погоди може вплинути на вибір активностей, які можна здійснити на вулиці. Під час грози та сильних шквалів потрібно бути обережними та дотримуватися відповідних заходів безпеки. Також, можна прогнозувати, що такі нестабільні погодні умови можуть негативно позначитися на загальному самопочутті людей.

Цей прогноз погоди є важливою інформацією для мешканців Тернопільщини, оскільки він дає змогу готуватися до можливих погіршень погодних умов та діяти відповідно до них. Рекомендується взяти до уваги ці прогнози при плануванні подій, подорожей та робочих завдань на вулиці.

Джерело: te.20minut.ua