G.News

Останні новини України та Світу

Прогноз погоди в Рівному 24 квітня

Весь день в Рівному буде хмарним. Без опадів.

Народний прогноз погоди: 24 квітня вшановується пам’ять святого мученика Антипа, єпископа Пергамо-Асійського. Антипа називали Половодом і казали: «Антип води розпустив», «Антип без води (холод) – засіки без зерна (літо погане)». Наші пращури помітили: «якщо до цього дня води не розкрились, то весна пізньою буде і літо поганим».

Якщо вранці мороз, а вдень сніг пішов, то ще цілий місяць буде холодно. У цей день ведмідь з барлоги виходить.

 

24 квітня в Рівному буде хмарно, без опадів. Цей день також є днем вшанування пам’яті святого мученика Антипа, єпископа Пергамо-Асійського. У народі його називали “Половодом”, і існували такі прислів’я про цей день: “Антип води розпустив” і “Антип без води (холод) – засіки без зерна (літо погане)”. Ці прислів’я свідчать про те, що стародавні народи спостерігали за погодою в цей день і виробляли власні прогнози на майбутній час.

Інші народні прикмети стверджують, що якщо вранці 24 квітня буде мороз, а вдень піде сніг, то це означає, що ще весь місяць буде холодно. Такі прикмети базуються на спостереженнях за поведінкою ведмедів, які, як відомо, виходять з барлогів у цей день.

З урахуванням цих прикмет і народних спостережень можна припустити, що весна може бути пізньою у цьому році, а літо не буде дуже спекотним. Однак, варто зазначити, що народні прогнози погоди мають свої обмеження і не є науково обґрунтованими.

Джерело: rivne.rayon.in.ua