G.News

Останні новини України та Світу

На Рівненщині очікуються короткочасні дощі та грози

28 травня на Рівненщині місцями прогнозують короткочасні дощі та грози.

Про це повідомили в Рівненському обласному центрі з гідрометеорології.

В області – мінлива хмарність, місцями – невеликий короткочасний дощ. Удень – місцями гроза.

Вітер – східний, 7-12 м/с.

Температура по області вночі очікується від 11° до 16°, удень – від 21° до 26° тепла.

По Рівному вночі прогнозують від 13° до 15°, удень – від 24° до 26° тепла.

За даними Рівненського обласного центру з гідрометеорології, 28 травня на Рівненщині очікується мінлива хмарність з невеликим короткочасним дощем. Удень можливі місцями грози. Температура вночі очікується від 11° до 16°, а удень від 21° до 26° тепла. Вітер буде східний зі швидкістю 7-12 м/с.

Ці погодні умови можуть вплинути на різні сфери життя на Рівненщині. Зокрема, сильні дощі можуть призвести до заливання деяких районів, особливо якщо вони будуть супроводжуватись грозами. Такі погодні явища можуть спричинити затоплення доріг, підтоплення підвалів і підвищення рівня води у ріках.

Також, враховуючи температурний режим, можна очікувати зміну у побутових потребах людей. Якщо вночі температура знизиться до 11°, то, ймовірно, багато людей знадобиться опалення. Проте, протягом дня, коли температура підніметься до 26°, можна очікувати більшу потребу в охолодженні, наприклад, за допомогою кондиціонерів.

Для сільськогосподарського сектору також важливим є погодні умови. Незначні дощі можуть сприяти зростанню рослин, а грози, в свою чергу, можуть знизити ризик шкоди від шкідників. Проте, у випадку сильних гроз та шквалів, можливі пошкодження культурних рослин.

Загалом, хоча прогноз погоди на 28 травня на Рівненщині не є критичним, все ж таки треба бути готовим до можливих змін у погодних умовах. Рекомендується слідкувати за додатковими прогнозами та вживати відповідних заходів безпеки.

Джерело: rivne.media