G.News

Останні новини України та Світу

У Харкові оголосили І рівень небезпеки: що сталося

Підвищений рівень небезпечності оголошено й по території Харківської області.

У Харкові та Харківській області на 21 травня оголосили підвищений рівень небезпечності. Попередження про небезпечні метеорологічні явища оприлюднив Харківський регіональний центр з гідрометеорології.

” Вранці та вдень 21 травня по області та місту очікуються грози”, – йдеться у попередженні.

Через негоду у Харкові та Харківській області оголосили I рівень небезпечності, жовтий.

Відео дня
На Харківщині 21 травня очікуються грози / фото Харківський регіональний центр з гідрометеорології

Погода у Харкові та Харківській області – прогноз на найближчі дні

21 травня на Харківщині очікується мінлива хмарність. По області вдень місцями пройде невеликий короткочасний дощ. Вранці та вдень гроза. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с.  Температура повітря вдень 2+23°…+28°. У Харкові вдень також пройде невеликий короткочасний дощ. Вранці та вдень гроза. Стовпчики термометрів покажуть +25°…+27°.

22 травня очікується мінлива хмарність. Вночі без істотних опадів, а вдень місцями пройде невеликий короткочасний дощ й гроза. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря: вночі +9°…+14°, вдень +24°…+29°.

23 травня також очікується мінлива хмарність. Вночі без істотних опадів. Вдень місцями пройде короткочасний дощ, гроза. Вітер північно-східний, 7-12 м/с.  Вночі буде +10°…+15°, а вдень +24°…+29°.

24 травня на Харківщині буде мінлива хмарність. Без опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Вночі +10°…+15°, вдень +22°…+27°.

25 травня буде мінлива хмарність, сухо. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Вночі буде +8°…+13°, а вдень стовпчики термометрів покажуть +21°…+26°.

Вас також можуть зацікавити новини:

Попередження про зникнення стабільної погоди у Харківській області

Населення Харківської області повинне бути готовим до гроз, що очікуються 21 травня. Оголошений підвищений рівень небезпечності свідчить про серйозні погодні умови, які можуть супроводжуватися сильними грозами, дощем та шквалистим вітром.

Згідно з прогнозом Харківського регіонального центру з гідрометеорології, небезпечна погода протримається не тільки цього дня, але й наступних. Важливо залишатися пильними та передбачати можливі наслідки цих небезпечних погодних умов.

Вплив небезпечних метеорологічних умов

  • Грози та блискавки можуть спричинити шкоду будівлям та інфраструктурі.
  • Сильні дощі можуть призвести до паводків та затоплення низьколежачих районів.
  • Шквалістий вітер створює ризик повалення дерев, позбавлення електроенергії та пошкодження мереж.

З урахуванням цих наслідків, населенню Харківської області рекомендується вжити наступні заходи заходи безпеки:

  1. Залишайтесь всередині та уникайте виходу на вулицю під час грози.
  2. Зберігайте надлишок продуктів харчування, питної води та інших необхідних припасів у разі можливого перебою з електроенергією.
  3. Уникайте перебування поблизу дерев, стовпів та об’єктів, які можуть бути потенційними джерелами небезпеки.
  4. Замкніть всі вікна та двері на час грози, а також вимкніть всі електроприлади, щоб уникнути можливого короткого замикання.
  5. Врахуйте, що виникнення паводків у низьколежачих районах може призвести до стрімкого підняття рівнів води. Пам’ятайте про цю загрозу та бережіть своє життя та майно.

Однак, не тільки жителі Харківської області повинні підтримувати пильність, але й влада та рятувальні служби. Варто підготуватися до можливих напрямків дій у разі надзвичайних ситуацій та забезпечити вчасне та оперативне реагування на потенційні загрози.

Метеорологічна ситуація на Харківщині вимагає уваги та приготовленості з боку всіх зацікавлених сторін. Заздалегідь прийняті заходи безпеки та активне спілкування з громадою можуть допомогти зменшити ризики та захистити життя та майно. Однак, у випадку надзвичайних ситуацій, важливо забезпечити оперативну реакцію та допомогу постраждалим.

Слідкуйте за оновленнями прогнозів та рекомендаціями регіонального центру з гідрометеорології та приладдям цивільного захисту.

Джерело: unian.ua