G.News

Останні новини України та Світу

На Харків та область суне циклон: кількість опадів може перевищити норму

Синоптики регіонального центру з гідрометеорології попереджають про небезпечну погоду у Харкові та області 15-17 червня.

«У зв’язку з переміщенням малорухомого циклону з Чорного моря та його атмосферних фронтів, протягом 15-17 червня у Харківській області очікується нестійка та волога погода. Пройдуть дощі, вдень 15 червня та протягом доби 16 червня значні опади. Місцями очікуються грози, в окремих пунктах град», – йдеться у повідомленні.

Кількість опадів за цей період може місцями перевищити місячну норму червня, зазначили синоптики.

Також фахівці попереджають, що такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг, а також до тимчасового підтоплення окремих територій у низинній місцевості.

Таким явищам присвоїли I рівень небезпечності, жовтий.

Читайте також: Сьогодні 14 червня: яке свято та день в історії

Українські синоптики Харківського регіонального центру з гідрометеорології попереджають про небезпечну погоду, яка очікується у Харкові та області з 15 по 17 червня. Про переміщення циклону з Чорного моря та його наслідки повідомили вони в своєму офіційному заявленні.

Очікується нестійка та волога погода, зі значними опадами, у тому числі грозами та градом. Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту та тимчасового підтоплення окремих територій низинної місцевості. Спеціалісти присвоїли цьому явищу I рівень небезпеки (жовтий).

За даними синоптиків, на протязі цього трьоденного періоду очікується значна кількість опадів, яка місцями може перевищити місячну норму для червня. Це створить певні проблеми для громадян, а також може негативно позначитися на сільському господарстві та загальній інфраструктурі. Крім того, ці погодні умови можуть мати вплив на місцеву флору та фауну, зокрема на деякі види тварин і рослин.

У зв’язку з цим, владні структури та екстрені служби повинні бути готові до можливих наслідків такого несприятливого погодного стану. Необхідні заходи безпеки повинні бути вжиті для забезпечення безпеки громади і майна. Наприклад, водіям рекомендується утриматися від поїздок у разі негайної необхідності та оновити навички безпечного водіння в умовах негоди.

Загалом, подібні погодні явища стають все частішими в результаті змін клімату. Такі несприятливі погодні умови стають все більш поширеними по всьому світу, і вони можуть мати серйозні наслідки для життя і добробуту людей. Тому важливо звернути належну увагу на цей питання і прийняти необхідні заходи для зменшення негативного впливу погоди на наше суспільство та середовище.

Джерело: objectiv.tv