G.News

Останні новини України та Світу

У застосунку «Повітряна тривога» з’явилися техніки самодопомоги від Всеукраїнської програми «Ти як?» – Житомир Щодня

Увага! Вам надано унікальну можливість забезпечити собі та своїм близьким психологічну підтримку під час стресових ситуацій. Разом з push-повідомленням про відбій повітряної тривоги користувачам приходить запитання “Ти як?”. І відповідаючи на це повідомлення, ви потрапляєте в підрозділ “Аптечка психологічної самодопомоги”. Тут зібрані техніки та поради для дорослих, дітей та ветеранів, які допоможуть стабілізувати емоційний стан під час стресових ситуацій.

У підрозділі “Аптечка психологічної самодопомоги” ви знайдете різні методики та ігри для стабілізації емоційного стану, а також контакти спеціалістів, які готові надати професійну допомогу. Також тут знаходиться методичка з порадами про те, як підтримати людей з досвідом війни, які потребують особливої уваги та підтримки.

Цей проект є частиною Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”, яка була ініційована Першою леді України Оленою Зеленською. Техніки самодопомоги в застосунок “Повітряна тривога” були розроблені з експертною підтримкою Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України. Ця програма має на меті надати людям інструменти для збереження та покращення свого психологічного стану під час стресових ситуацій, таких як повітряні тривоги, вибухи, чи інші події, які можуть порушити психічну стійкість.

Разом з push-повідомленням про відбій повітряної тривоги користувачам приходитиме питання «Ти як?». Натиснувши на повідомлення, користувач потрапляє в підрозділ «Аптечка психологічної самодопомоги» з порадами для дорослих, дітей та ветеранів.

У цьому підменю зібрані техніки допомоги собі та дітям, ігри та вправи для стабілізації емоційного стану, а також контакти спеціалістів.

Окрім цього є методичка з порадами про те, як підтримати людей з досвідом війни.

Всеукраїнська програма ментального здоров’я Ти як? ініційована Першою леді України Оленою Зеленською. Техніки самодопомоги в застосунок «Повітряна тривога»  інтегровані за експертної підтримки Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України і включає в себе набір спеціальних вправ та порад, які допоможуть стабілізувати емоційний стан під час повітряної тривоги, вибухів чи інших стресових ситуацій.

Джерело: ukr.net