G.News

Останні новини України та Світу

В Україні оголосили масштабну повітряну тривогу через комбіновану атаку РФ

У статті розглядається ситуація з пусками ракет у різних областях України. Починаючи з оголошення повітряної тривоги в Києві, стаття надає огляд про рух ракет з різних напрямків, затримки, зміни курсу та кінцеву точку призначення груп ракет ворога. Повідомляється, що пізніше відбувся відбій тривоги, а також про комбіновану повітряну атаку, яку здійснили російські загарбники, використовуючи безпілотники і бомбардувальники. Стаття також згадує вибухи, які сталися під час атаки у різних містах.

“Увага! У Києві оголошена повітряна тривога! Просимо всіх терміново прослідувати в укриття цивільного захисту!” – йдеться в оголошенні столичної адміністрації.

Між тим військові після третьої години ночі попередили про ракетну небезпеку для північного заходу країни. Пізніше у Повітряних силах заявили про фіксацію руху ракет ворога із Сумської області курсом на захід.

“Ще одна група крилатих ракет на Чернігівщині, в напрямку міста!” – додали військові.

Також стало відомо, що декілька груп крилатих ракет прямують з Чернігівської області в напрямку Київської області. Військові додали, що курс ракет – південно-західний.

У Силах оборони півдня Україні заявили, що відбулись пуски ракет зі російських стратегічних бомбардувальників Ту-95М.

“За інформацією Повітряних Сил, ракетна небезпека оголошена через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС”, – розповіли в КМВА.

Близько пів на четверту у ПС оновили дані про рух ракет ворога:

  • в південній частині Київської області курсом на захід,
  • в північній частині Черкаської області курсом на південний захід.

Проте згодом стало відомо, що усі ракети на кордоні Київської та Черкаської області прямують у Вінницьку область.

Ще пізніше військові розповіли, що ракети ворога розділяються та змінюють курс:

  • перша група прямує на півдні Київської області курсом на Вінницьку область,
  • друга група прямує північною частиною Вінницької області курсом на Старокостянтинів,
  • ще група ракет прямує південною частиною Вінницької області курсом на Хмельницьку область.

Крім того, пізніше у Повітряних силах розповіли про рух ракет ворога у бік міста Кам’янець Подільський, на Золочів, в напрямку Коломиї і на Рівне, у бік Хмельницького і на Старокостянтинів.

Відбій тривоги

Близько 04:45 в командуванні Повітряних сил заявили про відбій загрози щодо ворожих атак. Так, в Україні почалися відбої повітряної тривоги по областях.

Комбінована повітряна атака

Раніше повідомлялося, що ввечері 13 червня в кількох областях України була оголошена повітряна тривога через запущені російськими загарбниками ударних безпілотників типу “Шахед”.

Крім того, у Повітряних силах повідомили про зліт російських стратегічних бомбардувальників (4 борти) Ту-22М3 та (5 бортів) Ту-95 МС на території країни-агресора, зокрема в районі Тамбова та з Оленегорська.

Про вибухи вночі 14 червня під час повітряної комбінованої атаки РФ по Україні повідомлялося у Харкові та Запоріжжі, а ще – у Хмельницькій області. В останній ворог, зокрема, атакував місто Старокостянтинів із застосуванням “Шахедів”.

Джерело: rbc.ua