G.News

Останні новини України та Світу

За добу відбулось на пів сотні менше бойових зіткнень, ніж тиждень тому: карта бойових дій

Про це повідомив речник Генштабу Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону, інформує 24 Канал.

Дивіться також Ще 1380 окупантів і 230 одиниць техніки: втрати ворога на 21 травня

За уточненими даними, ворог учора завдав 6 ракетних ударів, провів 52 авіаудари із застосуванням 62 КАБів, понад 970 ударів дронами-камікадзе, понад 4000 обстрілів. Є загиблі та поранені цивільні.

Авіаудари росіяни здійнили у районі населених пунктів Липці, Вовчанськ, Гранів, Жовтневе, Іванівка, Бугаївка, Семенівка і Сосновий Бір Харківської області, Новолюбівка, Іванодар’ївка, Роздолівка, Терни, Часів Яр, Нью-Йорк, Дружба, Олександропіль, Калинове, Новоолександрівка, Желанне, Північне, Старомайорське, Воздвиженка, Уманське, Карлівка, Водяне, Єлизаветівка, Іллінка та Макарівка Донецької області, Миргород Полтавської області, Новодарівка Запорізької області.

Ситуація на усіх напрямках

Що відбувалося на фронті: дивіться відео

Експертний коментар: Аналіз ситуації на фронті

За останні 24 години ситуація на східному фронті залишається напруженою, з активними бойовими діями в різних районах. Ворожі сили продовжують наносити різновидні удари, включаючи ракети, авіаудари та дрони-камікадзе, що серйозно загрожує цивільному населенню. За офіційними даними, були виявлені загиблі та поранені серед мирних мешканців.

На Харківському напрямку ворог продовжує наступальні та штурмові дії, з якими силами оборони Донбасу успішно зіткнулися. П’ять бойових зіткнень відбулися в районах Вовчанська і Стариці. Загроза для Харківщини залишається великою. На Куп’янському напрямку також відбулось багато бойових зіткнень, але сили оборони зуміли відбити атаки в районах Синьківки, Іванівки, Берестового, Новоєгорівки та Стельмахівки. Лиманський напрямок наразі відносно спокійний, але на Сіверському правоохоронці були змушені реагувати на атаки в районах Білогорівки, Роздолівки та Виїмки.

Краматорський напрямок був місцем, де сили оборони поверталися назад аж 17 разів у відповідь на намагання прорвати оборону ворога. На Покровському напрямку також було дуже напружено, з 37 атаками російських сил в районах Сєверне, Уманське, Нетайлове, Яснобродівка, Новоселівка Перша, Сокіл і Новолександрівка. На Курахівському і Времівському напрямках вдачі не було на боці ворога, і сили оборони зуміли стримувати його атаки.

Незважаючи на тісну оборону, на Придніпровському напрямку російські сили не відмовляються від наміру витіснити українські підрозділи, вчинивши 4 атаки. Також можна побачити, що на кордоні з Чернігівською і Сумською областями росіяни продовжують проводити розвідувальні дії та обстріли. Їхні вибухові загородження також стають все більш щільними.

Можливі наслідки та подальший розвиток подій

Ситуація на сході України залишається крихітною, з постійними випробуваннями для сил оборони. Нашим військовим вдається відбивати атаки ворога і стримувати його наступ, але загроза продовжує існувати. Із збільшенням числа атак та інтенсивності ворожих дій, що проводяться, зростає ризик великого числа втрат серед військовослужбовців та мирного населення.

Варто відзначити, що російські сили продовжують концентрувати свої сили і ресурси на фронті, збільшуючи щільність вибухових мінних загороджень. Це може свідчити про підготовку до великого наступального руху або виконання плану розширення воєнних операцій. Також варто враховувати можливість зміни тактики ворога, залежно від ефективності та результатів їхніх атак.

У цій небезпечній ситуації важливо, щоб українські військові продовжували бути мобільними, дисциплінованими та готовими до будь-яких можливих сценаріїв розвитку подій. Також необхідно максимально підтримувати та забезпечувати цивільне населення, яке залишається під загрозою прямих бойових дій та атак.

Заключні думки

Спочатку російським силам вдалося здійснити значний прогрес на фронті, але українські сили оборони не здаються. Вони відповідають на атаки та розтрощують ворожі плани. Продовжуюча напруженість на сході України не тільки відрізняється насильством, але й має потенціал сказатися на гуманітарних питаннях та міжнародній дипломатії. Необхідно сподіватися, що всеукраїнський фронт єдності та підтримки матиме велике соціальне значення, що допоможе Україні зберегти свою територіальну цілісність та мир на сході країни.

Джерело: 24tv.ua